Search doesn't work with task name starting with nordic characters Å,Ä,Ö

We have a new problem, can’t recall experiencing it for the past 7 years using Asana.

A task starting with Å, å, Ä, ä, Ö, ö as a task name is not listed in search nor in @ commands, or in the feature of converting a task to a subtask of another task.

Test with nordic letter

Completed tasks in the image work fine, but not the uncompleted ones starting with the nordic characters.

Totally another issue but the button to create [New topic] in the Bugs section here in Asana Community is disabled for me for some reason.

1 Like

Hi @JFrentz, thanks for flagging this!

I’ve gone ahead and raised this with our Product team. I’ll let you know as soon as I have any updates :slight_smile:

Regarding your issue with creating a new topic in the Forum - does this issue persist if you clear your cache and log out/log back in?

1 Like

Hi @Rebecca_McGrath, thanks for the fast reply.

The problem seems to be larger than previously communicated. I now have examples of task names with the nordic characters in the middle of the name, not appearing in search results. So the problem is not limited to the first character in the task name.

I’ll get back to you with additional details from the new tests and on the other issue.

The problem seems intermittent in some way. I created a new test task where the letter å was in the task name and it worked as intended. I have a task gid example 1202272825279614, where I can search on task name until it includes any of the characters å,ä,ö then it responds “No matches found”.

workspace_gid: 522601424914270

@Rebecca_McGrath , regarding the community forum [New topic] issue, I’ve now tested with another browser and user. Same limitation in all scenarios.

The [New topic] button is disabled for the bugs category. Same as it is for me under “News” and “Events” categories. I’m able to create a New topic under all other categories. It seems like there are wrong user privileges set for the Bugs category. Like its limited to Asana Crew only.

Thanks for this additional information, @JFrentz! I’ll let you know as soon as I have any updates. (on both issues)

1 Like

Search on Å,Ä,Ö seems to work again :tada:

Happy to hear this has been resolved :clap:

Secondly, I’ve checked your forum profile and can’t see any blockers in place that would prevent you from creating a new topic. Are you still having this issue? If so, let’s investigate this a but further through DMs. Let me know!

1 Like